فواید قهوه چیست؟
به طور کلی سرانه مصرف قهوه در ایران سال به سال رو به افزایش است پس فواید قهوه چیست و چرا اینقدر محبوب می باشد.
در این مقاله سعی بر این داریم تا شما را با فواید قهوه بیشتر آشنا کنیم.
در درون قهوه مواد مفید بسیار زیادی وجود دارد دارد که برای سلامتی ما بسیار مهم هستند.
فواید قهوه و تاثیر آن بر روی طول عمر
مصرف بیش از اندازه هر ماده ای ممکن است مشکلاتی را برای ما به وجود بیارد ولی با بدست آوردن اطلاعات کافی در مورد مصرف، به سلامتی خود کمک خواهیم کرد.
طبق مطالعاتی که بر روی 402.260 نفر در بازه سنی 50 تا 71 سال صورت گرفته است افرادی که طی 12 تا 13 سال روزانه 4 تا 5 فنجان قهوه مصرف می کردند کمتر در معرض خطر مرگ قرار گرفته اند.
قهوه و کاهش خطر بیماری
فواید قهوه چیست ؟
قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلفی مانند:
دیابت نوع دو: تحقیقات نشان داده است که مصرف قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد. به طور تقریبی مصرف روزانه دو لیوان قهوه سبب می شود که 7 درصد خطر ابتلا به این بیماری برای شما کاهش پیدا کند.
سیروز کبدی: یکی از سنگین ترین بیماری هایی که ممکن است برای انسان ها در طول زندگیشان به وجود بیاید سیروز کبدی است.
طبق تحقیقات صورت گرفته نوشیدن روزی 4 فنجان قهوه یا بیشتر سبب می شود که تا 84 درصد ابتلا به این بیماری کاهش پیدا کند.
سرطان کبد: تاثرگذاری قهوه بر روی این بیماری هم بسیار زیاد می باشد به طوری که با مصرف دو فنجان قهوه در طول روز 44 درصد خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید.
آلزایمر: با نوشیدن 3 الی 5 فنجان قهوه در روز نیز می توانید خطر ابتلا به آلزایمر را تا 65 درصد کاهش دهید.
پارکینسون: با نوشیدن روزانه 5 فنجان قهوه می توانید خطر ابتلا به این بیماری را به مقدار بسیار زیادی کاهش دهید.
افسردگی: با توجه به مطالعاتی که صورت گرفته است نوشیدن 4 فنجان قهوه در طول روز یا بیشتر سبب می شود که 20 درصد خطر ابتلا به افسردگی و 53 درصد خودکشی را کاهش می دهد.
نتیجه ای که از این مطالعات و مشاهده ها به دست می آید این است که مصرف 4 الی 5 فنجان قهوه سبب کاهش ریسک ابتلا به بیماری های بسیار خطرناکی می شود.
روش های مصرف: برای درست کردن قهوه می توان از روش های مختلفی استفاده کرد.
استفاده از قهوه جوش، فرنچ پرس، جذوه مسی و ….. می تواند شما را برای استفاده از قهوه آماده سازد.
مصرف کافئین در دوران بارداری
در زنان باردار کافئین می تواند از جفت عبور کند و به جنین برسد. با این حال جنین در متابولیز کردن کافئین دچار مشکل می شود.
با توجه به مطالعات صورت گرفته مصرف بیش از حد قهوه در دوران بارداری می تواند احتمال زایمان زودرس، سقط جنین و مرده به دنیا آمدن بچه را افزایش دهد.
در برخی از موارد پزشکان توصیه می کنند خانوم هایی که باردار هستند به طور کلی مصرف قهوه را در این دوران قطع کنند و بعضی دیگر توصیه می کنند که میزان مصرف به روزی یک فنجان کاهش دهد.
به همین دلیل نظر ما هم این است که قبل از مصرف قهوه در این دوران با پزشک خود مشورت کنید.
نحوه مصرف قهوه در طول روز
همان طور که گفته شده مصرف روزانه 4 ال 5 فنجان قهوه در طول روز باعث می شود که خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها در شما کاهش پیدا کند.
اما ای موضوع به این معنا نمی باشد که شما حتما برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها باید قهوه مصرف کنید.
ممکن است بعضی از افراد به کافئین حساسیت داشته باشند یا در شرایط خاصی قرار داشته باشند به همین دلیل نمی توانند قهوه را به این میزان مصرف کنند.
قهوه و چای از جمله نوشیدنی های دارای کافئین هستند که مصرف کردن آن در طول روز سبب تقویت روحیه و عملکرد ذهنی شما می شود.

ترکیبات دانه سبز قهوه
به طور کلی هر دانه قهوه خشک شده 300 تا 330 میلی گرم وزن دارد که ترکیبات فرار و غیر فرار را تشکیل می دهد.
ترکیبات غیر فرار قهوه:
- آلکالوئید ها
- پروتئین ها
- تریگونلین
- اسید آمینه های آزاد
فواید قهوه بر سلامتی
دیگر فواید قهوه چیست ؟
۱- قدرت آنتی اکسیدانی: از دیگر فواید قهوه سرشار بودن از آنتی اکسیدان است. محققان تایید کرده اند که یک فنجان قهوه مقدار آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به همین مقدار آب انگور، تمشک و پرتقال دارد. به علاوه ترکیبات فنولیک موجود در قهوه از چای و کاکائو که به عنوان دو منبع فنولیک شناخته میشوند، بیشتر است.
تحقیقات نشان میدهد که افزودن شیر یا خامه به قهوه تاثیری در جذب آنتی اکسیدانهای آن ندارد. البته ترجیحا بهتر است شکر اضافه نشود، زیرا جذب آنتی اکسیدانها را به تاخیر میاندازد.
۲- پیشگیری از پارکینسون: مطالعات زیادی گویای این مطلب است که مصرف منظم قهوه قدرت کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را دارد.
۳- کاهش آسیبهای کبد: نوشیدن سه فنجان و بیشتر قهوه در روز میتواند پیشرفت هپاتیت C. مزمن را کاهش دهد.
۴- سنگ صفرا و کلیه: کسانی که مصرف کننده بالای قهوه هستند (۴ فنجان و بیشتر در روز) ۲۵% کمتر از افرادی که این نوشیدنی را میل نمیکنند مبتلا به سنگ کلیه و صفرا میشوند. نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در روز تا ۱۰% احتمال این بیماری را کاهش میدهد.
۵- کاهش احتمال ابتلا به نقرس: افرادی که در طول روز ۴ فنجان و بیشتر قهوه مینوشند ۴۰% کمتر از مصرف کنندگان کم قهوه در معرض خطر ابتلا به بیماری نقرس هستند.
۶- موفقیت شغلی: کافئین یک محرک است. تحقیقات زیادی گویای تاثیرات مثبت کافئین در هوشیاری و توجه است.
۷- بیماری آلزایمر: کسانی که در طول زندگی قهوه مینوشند دیرتر مبتلا به بیماری آلزایمر میشوند.
در صورتی که تمایل داشتید با انواع قهوه (عربیکا،روبوستا و لیبریکا) بیشتر آشنا شوید بر روی لینک کلیک کنید.
مضرات قهوه
۱- فشار خون: قهوه فشار خون را بالا میبرد. حتی اگر این افزایش خیلی جزئی هم باشد، کسانی که دچار پرفشاری خون هستند در برابر این تاثیر قهوه آسیب پذیرترند.
۲- پوکی استخوان: مصرف کنندگان بالای قهوه ممکن است دچار افزایش دفع کلسیم از ادرار شده و در معرض خطر پوکی استخوان قرار گیرند. این مشکل به خصوص در مورد کسانی که به اندازه کافی کلسیم دریافت نمیکنند اهمیت بیشتری پیدا میکند.
۳- خواب نامطلوب: افراط در مصرف کافئین ممکن است تا حد چشمگیری سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند. همچنین مقدار بالای کافئین تاثیرات منفی در به خواب رفتن و کیفیت خواب دارد. هر فردی باید متناسب با شرایط خواب خود ساعت نوشیدن قهوه را تنظیم کند، اما به طور کلی توصیه میشود ۴ تا ۶ ساعت قبل از به رختخواب رفتن قهوه نوشیده نشود.
۴- رفلاکس گوارشی: قهوه تا حد بالایی میتواند عامل بازگشت اسید معده و سوزش معده در افراد مستعد این مشکل شود.
۵- بارداری: گرچه هنوز دلایل روشنی در رابطه با آسیب قهوه به جنین تایید نشده است، اما توصیه میشود درمدت بارداری نوشیدن قهوه به ۱ تا ۲ فنجان در روز کاهش یابد. همچنین خانمهایی که سقطهای مکرر داشته و یا برای بارداری مشکلاتی دارند باید قهوه را به طور کامل کنار بگذارند.
۶- کاهش جذب آهن: نوشیدن قهوه به همراه غذا به خاطر وجود تانین، جذب آهن را کم میکند. افراد مبتلا به کم خونی باید قهوه را مانند چای یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا بنوشند.